Mercedes-Benz LP 315

 


Mercedes-Benz LP 315 var den første lastbil fra Mercedes-Benz hvor motoren ikke lå foran førerhuset, men hvor man i stedet sad delvist ovenpå – delvist ved siden af motoren. Mercedes-Benz havde hidtil tøvet med denne konstruktion, men med LP 315 ville man imødekomme den efterspørgsel der var, især i eksportlandene.

Den første LP315 kørte fra fabrikken i Juni 1955 og som basis brugte man sin første konstruktion fra efter krigen L 6600 og den allerede kørende L 315. Den første model var meget sparsomt indrettet og havde en nyttelast på 6,2 og var udstyret med en eksisterende dieselmotor OM 315 som præsterede 145HK. Trods bestræbelser fra Mercedes-Benz lykkedes det ikke at udvikle en brugbar langturskabine til lastbilen hvorfor mange købere selv måtte lave tilpasninger. Det betød at karrosserifabrikker som Kässbohrer, Kögel, Schenk og flere udviklede og tilbød ændringer på lastbilen så den kunne egne sig til formålet. Det var dog ikke nogen let opgave, da karrosseriopbyggerne måtte ændre i både rat og pedalmekanismerne.

Det var dermed oplagt for Mercedes-Benz at tilbyde lastbiler med det tilpasset førerhus fra fabrik. ”L” i modelbetegnelsen stod for ”Lastwagen” hvorimod ”P” stod for ”Pullmann” som stod for levering af førerkabiner direkte til fabrikken i Gaggenau.

Den nye kabine gjorder det muligt at sove i lastbilen og Mercedes-Benz annoncerede med at 4 voksne nemt fandt plads i lastbilen. I forbindelse med det nye førerhus ændrede man også akselafstanden og nyttelasten for LP315 var nu 8,2 tons og det var måske ikke så meget i forhold til 16 tons lastbiler, men med en pris på cirka 30% de store lastbiler gav det resterende overskud luft til at købe sættevogne og dermed havde man et prisstærkt vogntog.

Produktionen af L 315 når fra 1950-1958 13.755 hvorimod LP 315 når 1955-1957 2.480 eksemplarer.

 
Relateret links
Du kan nu
Udskriv denne artikel
Indsend rettelse eller kommentar til artiklen
Søg andre relevante artikler
Oversæt artiklen til andet sprog
Direkte link til denne side

Billeder
Relateret ord lastbiler trucks truck sættevogn
 
 
 

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap


© bilhistorie.dk 2016-2020

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap