Museumsbesøg - Vestsjællands-bilmuseum

 


Midt i noget af den smukkeste vestsjællandske natur lige i udkanten af Sæby ligger et nyåbnet bilmuseum med en spændende samling i flotte lokaler.

Museet ligger med udsigt til Tissø og området indbyder perfekt til en udflugt i veteranbilen, eller til en køretur i øvrigt. Åbningstiderne gør også museet til et perfekt udflugtsmål når du holder ferie på Sjælland.

Museet er let at finde og at køre til uanset hvor du kommer fra blot skal man være vågen lige når man er ved museet, for der er ikke skiltet særlig meget til museet, fra min rute over Dianalund var der faktisk ikke et eneste skilt lang vejene. Museet er indrettet i en gammel sengefabrik og hallerne er restaureret flot.

Museet byder på mange timers underholdning og der hersker en dejlig stemning både fra museets personale, som de mennesker jeg mødte under mit besøg i museet. Der forefindes cirka 140 biler og her er lidt for en hver smag og det er egentlig ikke en stor samling af sjældne biler, men bilerne fremtræder generelt i god stand og ikke mindst i ren stand, så det er en fryd for øjet at bevæge sig gennem de 3 haller.

Her er såvel gamle som nyere klassikere, du finder f.eks. Austin Seven, Ford T, Fiat 600 Multipla, Morris Minor, Messerschmidt, Nash, Excallibur, Tatra, Toyota Corolla, NSU, DKW, Lomax og mange flere.

Ud over en flot samling af biler er her en samling af motorcykler og knallerter og som indskudt etage er indrettet en meget stor samling af modelbiler, hvilke er af nyere dato. Du finder desuden en lille modelbilbutik og en café på museet.

Museets åbningstider kan findes på hjemmesiden.

Adressen er:
Sæbyvej 48
4270 Høng

 
Relateret links
Du kan nu
Udskriv denne artikel
Indsend rettelse eller kommentar til artiklen
Søg andre relevante artikler
Oversæt artiklen til andet sprog
Direkte link til denne side

 

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap


© bilhistorie.dk 2016-2020

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap