Toyota Celica RA/TA40

 

--------------------------------------------------------------------

Celica RA/TA40 modelrækken blev introduceret medio 1977, og fortsatte til 1981. Det er den 2/3. generation af Celica, alt afhængigt af, om man regner RA28 for en helt "ny" model.

Modellen var stadig traditionelt opbygget, med langsliggende motor, og baghjulstræk. Modellen fandtes med 4- og 5-trins gearkasse, samt 3-trins automatgear. GT-modeller havde spær på bagtøjet og større skivebremser i for. Senere udgaver havde også skivebremser i bag, stadig kun på GT´eren.Der var 4 udstyrsniveauer, LT, ST, XT og GT med LT som laveste og GT som højeste.

Den billigste havde bla. ikke amperemeter og olietryksmanometer, men kun kontrollamper for disse i modsætning til de andre. Ellers var forskellene mest i en smule udstyr, lidt stafferinger osv. 2T-G og 18R-G var tvangskoblet til GT udstyret. Modellen fik et facelift sidst i 1979 / først i 1980. Forskellen ligger i ændrede lygter i bag, en anden, mere moderne front med firkantede forlygter samt nogle kabinedetaljer, med bla. en ændret midterkonsol.

TA40 står for, at den kører med T-serie motoren, som er 1600 ccm. Den findes i flere varianter, fra 75 - 108 DIN hk. (2T, 2T-B & 2T-G) RA40 står for, at den kører med R-serie motoren, som er 2000 ccm. Her er to varianter, med 89 og 123 DIN hk. (18R & 18R-G) 18R var desuden kendt fra modeller som Cressida, Corona, Hiace og Hilux.

I 1980 blev der desuden introduceret Celica Supra, den første Supra. Den var, af udseende, magen til den faceliftede Celica , men var forlænget med 2" i forenden. Den kørte med en 4M motor, en 2,6 liters række-6´er med elektronisk indsprøjtning. Dette var Toyotas første serieproducerede med elektronisk indsprøjtning. Der var også forskel i nogle kosmetiske detaljer, hjul, samt kabinen, men den har aldrig været importeret til Europa, og så vidt vides, er der ikke importeret nogen uofficielt.

Tak til Kasper Sellebjerg for artikel og fotos

 
Relateret links
Ingen link registreret til denne artikkel
Du kan nu
Udskriv denne artikel
Indsend rettelse eller kommentar til artiklen
Søg andre relevante artikler
Oversæt artiklen til andet sprog
Direkte link til denne side

Tekniske data
Bilmærke Toyota
Model Celica RA/TA40
Antal produceret 0
Produktionsperiode 1978 - 1981
CCM 1968
HK 124
KW 93
Topfart ?
Længde ?
Land Japan
Præsentation:  
Sammenlign
Billeder
Relateret ord supra
 
 
 

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap


© bilhistorie.dk 2016-2020