Chrysler Airflow

 

--------------------------------------------------------------------

Af og til tager en bilfabrikant en chance og prøver at være innovativ og vise fremtidens bil nu. Nogle gange går det godt og andre gange skidt, sidstnævnte skete for Chrysler i 30’erne.

Flyvemaskiner var det store hit og de strømlinjede linjer fra flyverne var det helt store hit blandt designere og med det i baghovedet mente Chrysler at de kunne skabe en ny stor succes ved at lave et fremsynet design i en komfortabel bil – resultatet blev Chrysler Airflow, men nogen succes blev det ikke til.

Bag designet stod Carl Breer som havde sine interesse for fly og fulge og han lagde nærmest bilen ned i facon i forhold til hvad man eller kendte til. Forruden blev hældt på skrå og det samme gjorder hele fronten på bilen der nærmest lignede et vandfald. I Januar 1934 introducerede man så bilen med henholdsvis en 6 cylindre og en 8 cylindre motor – men ak, produktionsapparatet var ikke klar og man kunne først levere bilen til April 1934. Det gav selvfølgelig grobund for rygter om at bilen havde usikre køreegenskaber og man måtte ændre i konstruktionen, men det var ikke rigtigt, produktionslinjen var bare ikke klar.

Men rygterne sammenlagt med det noget futuristiske design ødelagde salget for Chrysler og man solgte kun 11.000 Airflow i 1934 og derfor ændre man i 1935 på kølergrillen for at få flere købere men lige meget hjalp det, i 1935 solgte man 5.911 biler, i 1936 5.911 biler og i 1937 ophørte produktionen med bare 4.391 solgte biler i 1937.

Det var egentlig rigtig ærgerligt for Chrysler Airflow var en udmærket bil med gode køreegenskaber, Chrysler’s vanlige hydrauliske bremser og en indretning med masser af plads i kabinen.

Men hvad Chrysler ikke fik succes med dengang er til gengæld i dag en meget eftertragtet samlerbil.

Fotos: DaimlerChrysler
 
Relateret links
Du kan nu
Udskriv denne artikel
Indsend rettelse eller kommentar til artiklen
Søg andre relevante artikler
Oversæt artiklen til andet sprog
Direkte link til denne side

Tekniske data
Bilmærke Chrysler
Model Airflow
Antal produceret 29053
Produktionsperiode 1934 - 1937
CCM 3957
HK 94
KW 69
Topfart 145
Længde ?
Land USA
Præsentation:  
Sammenlign
Billeder
Relateret ord design airflow
 
 
 

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap


© bilhistorie.dk 2016-2020