Lancia Lambda

 

--------------------------------------------------------------------

Vincenzo Lancia blev født i 1981 og var søn af en velhavende fabrikant i Torino i Italien og Vincenzo Lancia’s far mente bestemt at han skulle have en uddannelse som handelsmand, men Vincenzo Lancia interesse lå i teknik og det endte dermed med at Vincenzo Lancia begyndte som bogholder hos Giovanni Ceirano som producerede cykler og senere også biler.

F.I.A.T overtog nu Giovanni Ceirano og Vincenzo Lancia fulgte dermed men ind i F.I.A.T hvor han viste store evner som testkører og han vandt da også flere sejre til fabrikken.

I 1906 startede Vincenzo Lancia sin egen bilfabrik – Lancia & Cie Fabbrica Automobili og den første bil stod klar til testkørsel i 1907, men desværre raserede en ildebrand alt hvad der var udviklet og man måtte starte helt fra bunden af igen.

Men blot 7 måneder senere var Vincenzo Lancia klar igen med modellen Tipo 51 der var en 4 cylindre bil på 2.543ccm med 24HK. Efterfølgeren hertil blev BETA modellen som også lagde grundstenen til at Lancia traditionelt set har brugt tal og bogstavkombinationer fra det græske alfabet som modelbetegnelser.

I 1922 kom man med en mere banebrydende model, nemlig den 4.592ccm kraftige V8 model Trikappa med hele 98HK. Samtidigt kom man med bilen som i Lancia’s historie var en meget vigtig model – nemlig Lancia Lambda. Lancia Lambda havde en V4 motor med en vinkel mellem cylindrene på bare 13° og motorblokken var støbt i letmetal og havde en volumen på 2.570ccm, 69HK ved bare 3.500 omdrej/min og en topfart på 120 km/t.

Karrosseriet var meget særpræget med en selvbærende konstruktion af 2mm presset stålplader hvilket gjorder bilen meget let og vridningstabil. I det hele taget var konstruktionen med selvbærende konstruktion helt banebrydende.

Forhjulene var uafhængigt affjedret og der var et affjedringssystem med motorolie i og bilen havde fantastiske kurveegenskaber.

Frem til 1931 nåede der at blive produceret hele 13.501 Lancia Lambda. Hvis du ønsker at se en Lancia Lambda i virkeligheden er det bilhistorie.dk’s info til følge på teknisk museum Speyer / tyskland en sådanne kan ses – Speyer ligger lidt syd for Frankfurt.

 
Relateret links
Du kan nu
Udskriv denne artikel
Indsend rettelse eller kommentar til artiklen
Søg andre relevante artikler
Oversæt artiklen til andet sprog
Direkte link til denne side

Tekniske data
Bilmærke Lancia
Model Lambda
Antal produceret 13501
Produktionsperiode 1922 - 1931
CCM 2570
HK 69
KW 52
Topfart 120
Længde ?
Land Italien
Præsentation:  
Sammenlign
Billeder
Relateret ord alfa romeo fiat
 
 
 

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap


© bilhistorie.dk 2016-2020