Ferrari's stejlende hest

 


Symbolet bag et af verdens mest berømte biler stammer egentlig tilbage fra en Italiensk flyverhelt.

Den 23. juni 1923 vandt Enzo Ferrari for første gang et løb i sin 3ltr. Alfa Romeo fabriksracer. Han ikke bare vandt løbet, men satte også banerekord på rundbanen i Savio. Løbet var en af de vigtigste i Enzo Ferrari’s historie som racerkøre bag rattet.

Bland tilskuerne til løbet som ønskede at hædre Enzo Ferrari var den adelige grev Enrico Baracca, fa til Italiens kendte kampflyver Francesco Baracca. Sønnen havde imod sin families ønsker i en alder af 19år meldt sig til militærakademiet, som netop lå i Ferrari’s hjemby, Modena. I 1912 efter at have været i kavaleriet, rejste han til Frankrig for at blive pilot, hvilket han blev usædvanligt hurtigt. Han blev hurtigt toppilot, ligesom han blev anvendt som instruktør.

Da Italien i 1915 indgik i første verdenskrig, begyndte Francesco Baracca sin karriere som militærflyver og han nåede allerede i 1918 på 34 sejre. Den 19. juni 1918 blev han skudt lige midt i hovedet, formegentlig fra jorden omkring den østrigske grænse. Francesco Baracca havde inden da modtaget mange hædersbevisninger for sine bedrifter, bl.a. ”guldmedaljen for militær tjeneste” som er den højest mulige hæderring i Italien, ligesom han var slået til ”ridder i luften”.

På siden af sit fly havde han fået malet sin våbenskjold, som var en sort stejlende hest, på en hvid baggrund. Dette symbol, eller våbenskjold var åbenbart blevet skåret ud og returneret til Francesco Baracca’s forældre.

Efter den store sejer i Savio, blev Enzo Ferrari inviteret hjem til Baracca familien, hvor han mødte Francesco Baracca’s mor, grevinde Paolina Baracca, som valgte at give Enzo Ferrari den stejlende hest, så at den kunne bringe ham held i motorsporten. Der er flere teorier om hvorfor Paolina Baracca valgte at det skulle være Enzo Ferrari der fik denne hæder. En version er, at de måske er fordi at Enzo Ferrari kom fra Modena, hvor Francesco Baracca startede sin militære tjeneste. En Anden teori er at Enzo Ferrari’s ældre bror, Alfredo Ferrari, blev dræbt i krigen under tjeneste i Francesco Baracca’s eskadrille.

Enzo Ferrari må have betragtet det som en meget stor ære for efterfølgende er den stejlende hest kommet på gul baggrund og har fulgt ham og byen Modena siden hen. Men den stejlende hest stammer altså fra en Italiensk militærflyverhelt.

 
Relateret links
Du kan nu
Udskriv denne artikel
Indsend rettelse eller kommentar til artiklen
Søg andre relevante artikler
Oversæt artiklen til andet sprog
Direkte link til denne side

Billeder
Ferrari 360 Modena F1
Se større billede
Ferrari 360 Modena F1
Ferrari 512 BB
Se større billede
Ferrari 512 BB
ferrari 612 Scaglietti
Se større billede
ferrari 612 Scaglietti
Ferrari Testarossa
Se større billede
Ferrari Testarossa
Relateret ord ferrari testarossa f40 f50
 
 
 

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap


© bilhistorie.dk 2016-2020