Nyheder på bilhistorie.dk
 

 Red klassikeren efter en skade
 
21-11-2010    

En større skade er et mareridt for enhver ejer af en klassisk bil. Men mareridtet er til at leve med, hvis man har forberedt sig på det værste, skriver MotorClassic, FDMs magasin m klassiske biler.

Orden i forsikringsforholdene og det rigtige værksted er alfa og omega, når en klassisk bil får en større skade. Ellers risikerer man enten ikke at ikke få tilstrækkelig erstatning, eller at bilen erklæres totalskadet. Også selvom den kunne være reddet. Det skriver MotorClassic, FDMs store magasin om klassiske biler.

Vigtigst er det, at forsikringsselskabet kender bilens handelsværdi.
”De fleste klassikere er dækket af en form for veteranforsikring, og her er det ejerens
ansvar at give selskabet besked, hvis bilen stiger i værdi. Forsikringen dækker nemlig kun op til det beløb, der står i policen. Bilen er derfor underforsikret, hvis den reelt er mere værd,” siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Bilens registrering kan også afgøre, om den erklæres totalskadet eller ej. Over 35 år gamle biler kan nemlig indregistreres som veteraner, og de er først totalskadede, hvis
reparationsprisen overstiger bilens værdi. Ikke-veteraner er derimod totalskadede, når
reparationen koster mere end 75 pct. af værdien, og ifølge det seneste finanslovsforlig skal grænsen fremover være blot 65 pct. af handelsværdien. Endelig er det vigtigt at kende et værksted eller en specialist med forstand på klassikere, når den skadede bil skal genopbygges.

”Det rigtige værksted, der kan lave bilen med de rigtige reservedele til den rigtige pris, kan også være afgørende for, om bilen erklæres totalskadet eller ej,” påpeger Bo Christian Koch.

 

Grimt ser det ud, når klassikeren får en over nakken. Men det behøver ikke være verdens undergang. (Foto: Peter Clausen/ FDM)

FDM Motorclassic


 

© bilhistorie.dk 2016-2020

Forsiden | Opret link | Kontakt | § bilhistorie.dk | Sitemap